By using Elementorforum.com’s services you agree to our Cookies Use and Data Transfer outside the EU.
We and our partners operate globally and use cookies, including for analytics, personalisation, ads and Newsletters.

  • Join the Best Unofficial Elementor Support forum

    Provide or get advice on everything Elementor and Wordpress, ask questions, gain confirmation or just become apart of a friendly, like minded community who love Wordpress and Elementor


    Join us!
elementor official

WHY DOES "ELEMENTOR PRO COLUMN EDIT" NOT WORK FOR TABLETS ?

Leopoldo

New Member
Likes
0
#1
I'm experiencing functionality issue problems with Elementor PRO.

It's kind of weird. I have the full control of column width in Elementor with ordinary computers and mobile but I' don't any control of column width in the tablet mode. Therefore I can't style tablet (if you try to load ecreando.com onto a tablet you may see it). I added a snaphot (elementor enveiroment) to show you up the situation.
*) It is not a problem of compatibility with plugin (I deactivated all of them with no solution).
*) It is not a problem of compatibility with theme (I changed the theme - from Astra to generate press/Ocean WP) - with no solution).
*) all of plugins and theme updated to the last version.
*) my PHP version is 5.6.38

Could you please help me?

Thanks so much and happy new year!

Regards

LM
 
elementor official

Attachments

sonpit

New Member
Likes
0
#4
The list is growing. I too have the same problem and also use OceanWP theme. When I go into Tablet view the column most settings don't work at all. There are a couple that work. I have to change the setting and then refresh my tablet to see results. The results do not show in Elementor.
 
elementor official
Last edited:

AlexoElementor

New Member
Likes
0
#5
Same issue here.

This is what happen when I create a brand new section in tablet mode.
Capture.JPG


Only in TABLET SIZE (1024 -->768) the column width goes crasy. I doesn't even work to edit the size manually .

I can say this started to happen during the updates of the last 2 months (I'd say end of December).

As Leopoldo did, I tried all the things you suggest before posting (disable plugin, change theme, etc).

  1. System Info
  2. Server Environment
  3. Operating System: Linux
  4. Software: Apache
  5. MySQL version: MariaDB Server v5.6.42-84.2
  6. PHP Version: 7.2.16
  7. PHP Max Input Vars: 4000
  8. PHP Max Post Size: 128M
  9. GD Installed: Yes
  10. ZIP Installed: Yes
  11. Write Permissions: All right
  12. Elementor Library: Connected
  13. WordPress Environment
  14. Version: 5.1.1
  15. Site URL: alessandrosenato.com
  16. Home URL: alessandrosenato.com
  17. WP Multisite: No
  18. Max Upload Size: 128 MB
  19. Memory limit: 512M
  20. Permalink Structure: /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/
  21. Language: en-US
  22. Timezone: 0
  23. Admin Email: [email protected]
  24. Debug Mode: Active
  25. Theme
  26. Name: Avada Child
  27. Version: 1.0.0
  28. Author: ThemeFusion
  29. Child Theme: Yes
  30. Parent Theme Name: Avada
  31. Parent Theme Version: 5.9
  32. Parent Theme Author: ThemeFusion
  33. User
  34. Role: administrator
  35. WP Profile lang: en_US
  36. User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/73.0.3683.86 Safari/537.36
  37. Active Plugins
  38. Contact Form 7 - 5.1.1 By Takayuki Miyoshi
  39. Elementor - 2.5.11 By Elementor.com
  40. Fusion Builder - 1.9 By ThemeFusion
  41. Fusion Core - 3.9 By ThemeFusion
  42. Google Website Translator - 1.4.2 By Prisna
  43. Modula - 2.0.7 By MachoThemes
  44. Modula PRO - 2.0.3 By Macho Themes
  45. Progress Map by CodeSpacing - 4.0 By Hicham Radi (CodeSpacing)
  46. ShortPixel Image Optimizer - 4.12.8 By ShortPixel
  47. Slider Revolution - 5.4.8.1 By ThemePunch
  48. Twenty20 Image Before-After - 1.5.5 By Zayed Baloch
  49. WP Statistics - 12.6.2 By VeronaLabs
Sorry I couldn't use Paste bin, because it won't let me post any link here


When changing the media portal, it arranges the column like this
Capture.JPG


additionally the Chrome console log




Thanks for the help guys
 
elementor official

Attachments

Last edited:
elementor official