By using Elementorforum.com’s services you agree to our Cookies Use and Data Transfer outside the EU.
We and our partners operate globally and use cookies, including for analytics, personalisation, ads and Newsletters.

  • Join the Best Unofficial Elementor Support forum

    Provide or get advice on everything Elementor and Wordpress, ask questions, gain confirmation or just become apart of a friendly, like minded community who love Wordpress and Elementor


    Join us!
elementor official

Elementor stopped to work after configuring https with certbot

J

jdaich

New Member
Hi,


Elementor editor stopped to work after configuring https certificates. Cannot neither edit existing pages nor create new ones. Grey screen is the only outcome I have. I updated all the links with as [ redundant link removed ], regenerated the CSS and increased the memory to 512 MB. Nothing helped. I am already three days trying to solve it. My system config is attaceh. Any help will be appreciated.


Best,


Julian
 
elementor official

Attachments

sms-design

sms-design

Member
You have three security plugins running try disabling them all and your cache plugins both installed and any provided by your Hosting provider.

Second option from your cPanel file manager rename your plugins folder "plugins-old", now create a new plugins folder copy into that your core Elementor plugins and test.

Slow copy each plugin back to the new plugins folder till you find the problem
 
elementor official
J

jdaich

New Member
You have three security plugins running try disabling them all and your cache plugins both installed and any provided by your Hosting provider.
Hi,

Thank you for your reply. I just tried this. No effect.

Second option from your cPanel file manager rename your plugins folder "plugins-old", now create a new plugins folder copy into that your core Elementor plugins and test.

Slow copy each plugin back to the new plugins folder till you find the problem
Do not have a hosting provider, but I ma running my own servers. Before moving folders, it is not the same to disable all the plugins and to start activating one by one?

Best,

Julian
 
elementor official
sms-design

sms-design

Member
Renaming the folders will not effect the install, but starting a fresh with no plugins installed is a faster way to test for the problem.

As you are running your own servers is that a vps via a hosting provider?

When you installed your SSL did you refersh your permalinks / change the site address in the wp admin / check your db site url is correct.
 
elementor official
J

jdaich

New Member
Renaming the folders will not effect the install, but starting a fresh with no plugins installed is a faster way to test for the problem.
OK, thanks. Will try that.

As you are running your own servers is that a vps via a hosting provider?
I am running my own machines using Google Compute Engine. No hosting provider.

When you installed your SSL did you refersh your permalinks / change the site address in the wp admin

Did both and regenerated the CSS. The new site is an https with the www alias. This forum does not allow to post proper links.

/ check your db site url is correct.
I did not and prefer to veify this before changing nothing else. How can I do that?

Thanks,

Julian
 
elementor official
sms-design

sms-design

Member
In your db it's in the table wp_options

One other question you did run the replace url in Elementor

Elementor > tools > replace url
 
elementor official
J

jdaich

New Member
In your db it's in the table wp_options
I have the same values for siteurl and home as I defined at WP settings and with Elementor Tools. Everything seems correct, but Elementor does not work.
 
elementor official
sms-design

sms-design

Member
So what happens if you disable the https cert
 
elementor official
J

jdaich

New Member
Hi,

I also tried disabling all plugins but Elementor. Same result. Grey screen and cannot edit.
Hope somebody has experience in how to manage this problem. Still cannot find a solution.


Best,

Julian
 
elementor official
sms-design

sms-design

Member
As a last resort I would go get a 30 day money back hosting solution with a vanilla WP install - migrate the site using All-In-One plugin. See if you still have the same issues.

I have had to do this a couple of times over the years to prove to clients that their hosting solution was not up to the task.
 
elementor official
J

jdaich

New Member
As a last resort I would go get a 30 day money back hosting solution with a vanilla WP install - migrate the site using All-In-One plugin. See if you still have the same issues.
If I have to do that I will prefer to ditch Elementor.

Best,

Julan
 
elementor official
J

jdaich

New Member
It seems the problem can be related to X frame restrictions and Cross-origin issues.
Checking how to change the X-Frame-Options from DENY to SAMEORIGIN.
At the root directory

.
sudo grep -R X-Frame-Option
wp-includes/functions.php: header( 'X-Frame-Options: SAMEORIGIN' );
wp-includes/class-wp-customize-manager.php: * Filter the X-Frame-Options and Content-Security-Policy headers to ensure frontend can load in customizer.
wp-includes/class-wp-customize-manager.php: $headers['X-Frame-Options'] = 'SAMEORIGIN';
wp-includes/js/wp-auth-check.js: // "X-Frame-Options: DENY" header.
 
elementor official
J

jdaich

New Member
Solved editing .htaccess, making sure .htaccess is enabled and after a lot of testing adding the following lines

<IfModule mod_headers.c>
Header always set X-Frame-Options SAMEORIGIN
</IfModule>

Best,

Julian
 
elementor official
sms-design

sms-design

Member
X-Frame interesting fix but the CORS don't understand why that could unless you are pulling data from another domain.
 
elementor official
J

jdaich

New Member
It seems is a flaw in how Elementor handles and/ or convert http and https URLs. I saw other people ditching Elementor for that.

Best,

Julian
 
elementor official

Latest posts

Other Elementor Resources

elementor official
elementor official
Top